Informatie

Zaterdag 23 oktober 2021, de zesde editie van MountainbikeMania gaat dit jaar niet door!

KAARTEN DIE REEDS AANGESCHAFT ZIJN VOOR DE EDITIE VAN 2020 en 2021 ZIJN GELDIG VOOR DE EDITIE VAN 2022!!!

Deelname kost € 19,50 voor NTFU leden en € 22,50 voor niet-NTFU leden.

DEELNAME VANAF 18 JAAR!!!
Jongere deelnemers worden niet toegelaten, ook niet onder begeleiding van een volwassene!
MEERIJDEN ZONDER STARTBEWIJS WORDT NIET GETOLEREERD!
ER IS CONTROLE OP DE ROUTES!

Wat krijgt u hier allemaal voor?
* Deelname aan de gaafste nightbiketoertocht van het jaar.
* Een heus fietsbuffet om aan te sterken, met onder anderen sportdrank van DA Fredriek, vers fruit en krentebollen van AH Rob Loomans en een kop snert en stamppot van Keurslager Gerben Kamphuis.
* Voldoende parkeergelegenheid.
* Bewaakte fietsenstalling.
* Fietsreparatie van Kamphuis Fietsen.
* Mogelijkheid om je fiets af te spuiten door de brandweer van Hellendoorn.
* Er zijn warme douches, hoewel wij eigenlijk vinden dat je rechtstreeks vanaf je fiets de afterparty in moet duiken. Over de afterparty gesproken, de invulling blijft nog even geheim, maar reken d'r op dat het net als de afgelopen edities één grote party zal worden.


Zoals gezegd het zal jullie aan niks ontbreken, de avond zal bol staan van verrassingen, onderweg maar ook tijdens de afterparty.

Ook dit jaar is ons stamppot/pastabuffet, kosten € 16,00 per persoon.
Alleen bij voorinschrijving!!!


Praktische informatie:
* Deelname vanaf 18 jaar.
* De tocht wordt in de avond gereden. Rijden met een helm en goede verlichting is verplicht!
* De start, de finish en de afterparty is bij De Lantaarn aan de Schapenmarkt 13 te Hellendoorn.
* De inschrijving is van 18,00 tot en met 20.00 uur geopend. Je kunt starten vanaf 19.00 uur. Wij adviseren je om op tijd te starten, zodat je maximaal kunt genieten van de afterparty.
* De tocht bestaat dit jaar voor het eerst uit vier routes van 15 km. Zo kan je ervoor kiezen om één, twee, drie of vier routes, oftewel 15 km, 30 km, 45 km of maar liefst 60 km te fietsen.

Niet met de fiets naar het café, maar met de fiets door het café, maar ook een aantal zware klimmen op de Hellendoornse Berg en een pittig parcour door het Reggedal.


Dit alles met een knuffel van een buffel!


Beste Buffels,

Heb jij je ingeschreven voor de MountainBikeMania, dan is het handig om wat extra info te ontvangen over onze tocht.

Aankomst en vertrek
De startlocatie is aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. Hier is echter geen
parkeergelegenheid voor auto’s. Kom je met de auto voer dan de Hofmanstraat in op je navigatie. Hier is ruime parkeergelegenheid. Het is slechts 1 minuut fietsen van de startlocatie. Verder is er ook een ruime parkeerplaats bij de dierenkliniek aan de Ommerweg 54 en bij sporthal de Voordam aan de Koemaste 11 in Hellendoorn. Uiteraard mag u gewoon een plekje zoeken in de buurt.

Drive-Thru Inschrijving
De startbewijzen zijn af te halen bij de inschrijfbalie thv Restaurant In de Tonne aan de Dorpstraat 66 in Hellendoorn. Dit ligt aan de entree van het startterrein. Het is de bedoeling dat je met fiets en al door de inschrijving gaat. Zorg dat uw inschrijving duidelijk geprint of op uw telefoon te scannen is. De inschrijving is geopend van 18.15 uur tot 20.00 uur. Bij inschrijving ontvang je daar 1 polsbandje en een stuurbord. Het polsbandje is bedoeld om je pols en het stuurbord is voor aan je fiets. Dit is essentieel als je later je fiets wilt parkeren bij de bewaakte fietsenstalling. Gelieve na ontvangst meteen aan te sluiten bij je voorste mededeelnemer, pas hier monteer je het stuurbord op je stuur en doe je het polsbandje om.

Start
Alle deelnemers verzamelen zich vanaf 18.15 uur op het startterrein om opgewarmd te worden door de opzwepende beats van de DJ. Langzaam zal de spanning worden opgevoerd naar de start om 19.00 uur. Om het deelnemersveld goed te verdelen starten de deelnemers van 19.00 t/m 19.30 uur. Je kunt gelijk in het startvak gaan staan van de route die je het eerst wilt fietsen.
Let op, als u op een route gestuurd wordt is dit om de eerste ronde de drukte te verdelen. De tweede ronde mag u uiteraard zelf kiezen welke u doet.

Onderweg
Het parcours bestaat uit 4 verschillende routes van elk 15 km. Iedere route staat aangegeven met een kleur. Voor iedere kleur geldt: het start- en finishpunt is op de Schapenmarkt. Let op dat delen van de route alleen opengesteld zijn voor dit evenement. Je kunt zelf kiezen welke van de 4 routes je gaat fietsen. Alle vier is ook een mogelijkheid, maar houd rekening met een uiterste starttijd van 22.00 uur. Op de Schapenmarkt is een fietsbuffet. Daar kun je je innerlijke mens aansterken en moed verzamelen voor de volgende route. We hebben er niet op gerekend dat u na elk rondje een bak erwtensoep neemt, houd dus rekening met uw medemens. Na afloop kun je op de Schapenmarkt ook je fiets laten afspuiten door onze helden van de Brandweer Hellendoorn
De routes zijn elk verschillend in zwaarte
Blauw is voor de getrainde fietser
Geel heeft weer veel hoogte meters
Fietst u niet vaak begin dan op Rood of Groen

Opgegeven voor het heerlijke buffet....
Bij restaurant In de Tonne staat vanaf 18.00 uur een pasta en stamppot buffet klaar.
Dit is waar ook de inschrijving is.
U bent daar welkom om samen met de buffels een vorkje mee te prikken.

Veiligheid
Het dragen van een helm en verlichting is verplicht. Zorg voor degelijke verlichting, want veel stukken zijn in the middle of nowhere zonder straatlantaarns. Bij een ongeval/onderkoeling op de route zal de organisatie bepalen of de deelnemer zijn/haar route mag vervolgen. Deelname is voor een ieder die 18 jaar of ouder is. Volg de MTB gedragscode: respecteer de natuur, waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk, laat geen afval achter en maak geen onnodige herrie. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je je strikt aan de route houdt. Wij raden u af overmatig alcohol te nemen tijdens de tocht, u fiets over de openbare weg en bent een gewone verkeersdeelnemer. U dient zich dan ook te houden aan de algemene verkeersregels.


Calamiteit
Bij calamiteit onderweg kun je de hulplijn waarschuwen. Het telefoonnummer van onze hulplijn staat op je polsbandje welke je gekregen hebt bij de start. Mocht je niet meer verder kunnen fietsen, dan zorgen wij ervoor dat we je oppikken en terugbrengen naar het startveld. Op iedere route fietsen vrijwilligers mee, te herkennen aan hun roze hesje. Mocht je geen telefoon bij de hand hebben, dan helpen ze je graag op weg.

Afterparty
Wij van de Tourbuffels houden van buffelen, maar ook van een feestje na afloop. Je fiets kun je bewaakt parkeren aan de Dorpsstraat bij de basisschool Sint Sebastianus. Hiervoor moet je wel je polsbandje om houden, want alleen met je polsbandje om kun je de fiets ophalen. Mocht je voor de afterparty graag willen douchen ( mag wel, maar voel je niet beschaamd om lekker in je fietskleding een feestje te vieren) dan kan dat bij v.v. Hellendoorn aan de Koemaste. Tot slot wensen we jullie allemaal veel fietsplezier! Mochten er nog vragen zijn kun je een mailtje sturen naar: Info@tourbuffels.nl


Wat kunt u verwachten?
De Tourbuffels hebben vier verschillende routes van ongeveer 15 kilometer uitgezet in en rond het dorp Hellendoorn. De routes starten en eindigen allemaal op de Schapenmarkt. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook meerdere routes fietsen. Onderweg zijn er verschillende obstakels, zoals een pontonbrug over de Regge, marmottenbak die je doet duizelen en cafés zoals de Tonne, de Barbier en in de Gauwe Geit waar doorheen gefietst wordt.

 

Vrijwilligers gezocht
Uiteraard kan zo’n toch alleen georganiseerd worden door middel van vrijwilligers en daar zijn we nog steeds naar op zoek.
Ken je nou iemand die nog wil helpen in de opbouw vooraf, tijdens de tocht bij een hindernis of als heks op de route geef je dan op via vrijwilligers@tourbuffels.nl

Startbewijs kwijt?
stuur een mail naar info@tourbuffels.nl met je naam erin en dat je het bewijs kwijt bent, dan sturen wij zo snel mogelijk een kopie retour.


Deel dit bericht: