Over ons

SVDO Tourbuffels

Doe jij ook aan mountainbiken? Was de vraag na het zien van de kanariegele mountainbike ergens diep onder het stof achterin de berging. Waarop het antwoord kwam; “Dit wil ik al een hele tijd, maar het komt er niet van”.

Hun lichamen slibden verder dicht en ze werden vetter en vetter, maar kwamen tot niets.

Tot het moment dat de berging werd opgeruimd en het kanariegele stalen ros menigeen heeft doen verbazen. Het idee werd geopperd dat er toch wat aan de uitgezakte torso’s moest gebeuren.

Nu, 5 jaar later hebben zich diverse buurmannen en andere gezellige kerels toegevoegd aan het exclusieve clubje mountainbikers dat zich wekelijks het Snot Veur De Ogen rijdt.

SVDO Tourbuffels is ontstaan, we kregen echter meer bekendheid om onze foute wielerkleding, dan om onze prestaties. Lichtroze met lichtgrijs, dat waren onze kleuren. Op de Hellendoornse Berg en bij andere toertochten kregen wij al snel opmerkingen als Ladies Ride, haaai… dames, Homoooos, Pink Ladies, Mega Mindy’s en dergelijke…

In 5 jaar tijd is er veel veranderd, het kanariegele stalen ros met velgremmen en de 26 inch wielen zijn inmiddels vervangen door high tech fully’s, schijfremmen, lock out, 29 inch, carbon etc. etc. Kortom: dik voor elkaar (maar nog steeds 15 kilo te zwaar).

Voor de tochten verder weg hebben we inmiddels een heuse mountainbike-aanhanger voor 10 mtb’s gebouwd. Voor de meerdaagse tochten worden we ondersteund door een paar trouwe groupies die ons van de nodige peptalk, infuusjes epo en bananen voorzien.

1 april 2015 was een memorabele datum in ons bestaan. Vanaf deze datum zijn wij een officieel een vereniging, SVDO Tourbuffels zag het levenslicht! Het oprichten van een vereniging was nodig omdat de Tourbuffels het tijd vonden om zelf een toertocht te gaan organiseren. Maar dan wel op onze eigen manier, dus net anders dan anders.

Na vijf edities van dit evenement georganiseerd te hebben mogen wij constateren dat dit evenement langzaam aan landelijke bekendheid begint te krijgen. De deelnemers die de tocht hebben gereden komen allemaal met een brede glimlach over de finish. Zij weten dat ze voor de volgende editie op tijd moeten inschrijven want vol is vol! De volgende editie gaat op 23 oktober 2021 gereden worden. Nog meer lol, angst en beven en nog meer gekkigheid!

De Tourbuffels


Deel dit bericht: